zestaw [u]Hybrydowy zestaw solarny off-grid
ESB-10kW-48 MPPT 10xPV Mono[/u]
w zestawie oferta opiewa na 10 szt paneli , ja chcę zainstalować 12 szt .
KD-M410H-10BB.pdf (Rozmiar: 171.64 KB / Pobrań: 6)
Karta produktu
Instrukcja_obslugi_Inwerter_ESB_series.pdf (Rozmiar: 2.67 MB / Pobrań: 5)
Tak mi chodzi coś po głowie , że skoro inwerter może współpracować z agregatem prądotwórczym to
kto wie czy zamiast podłączyć inwerter do sieci nie sprzęgnąć go z agregatem .
I uruchamiać go z rana w celu podładowania banku po nocy .
Benzyna droga , tańsza już nie będzie , więc zamiast benzyny zastosować , zbudować coś takiego do produkcji
i zasilać tym silnik agregatu .
W sumie zbiornik na około 1200 litrów pojemności mam , kompresor od lodówki też mam - nawet kilka na stanie .
Co do reszty elementów to trzeba będzie kombinować .
Co do wsadu dla beztlenowców to mam trawę na łące i kurze gówienka w kurniku , a jak trzeba więcej czegoś to jeszcze można nakidać do wiaderka i zalać tym zbiornik .
Dopisek póżniejszy :
inwerter solarny podobny a właściwie ten sam co - ESB-10kW-48 MPPT 10xPV Mono
różnica pomiędzy tymi inwerterami jest tylko w innej nazwie i symbolu . Ponadto polski sprzedawca zalatuje mówiąc dosadnie w huja
sprzedając inwerter o mocy 10 kW , a tak z punktu technicznego to ma tylko 5 kW . Na zapytania użytkowników tłumaczy coś dosyć mętnie ,
no ale jeszcze jak na razie nikt nie poszedł z nim na ostro w sądzie , pewnie by sprawę przegrał że wciska w sumie dobry sprzęt tyle że chinski ,
ale niestety o zawyżonych parametrach i wyższej cenie .
A naklejka że to polski wyrób i producent , to trochę niesmaczny żart z nabywców .
ESB-10kW-48 MPPT 10xPV Mono[/u]
w zestawie oferta opiewa na 10 szt paneli , ja chcę zainstalować 12 szt .

Karta produktu

Tak mi chodzi coś po głowie , że skoro inwerter może współpracować z agregatem prądotwórczym to
kto wie czy zamiast podłączyć inwerter do sieci nie sprzęgnąć go z agregatem .
I uruchamiać go z rana w celu podładowania banku po nocy .
Benzyna droga , tańsza już nie będzie , więc zamiast benzyny zastosować , zbudować coś takiego do produkcji
i zasilać tym silnik agregatu .
W sumie zbiornik na około 1200 litrów pojemności mam , kompresor od lodówki też mam - nawet kilka na stanie .
Co do reszty elementów to trzeba będzie kombinować .
Co do wsadu dla beztlenowców to mam trawę na łące i kurze gówienka w kurniku , a jak trzeba więcej czegoś to jeszcze można nakidać do wiaderka i zalać tym zbiornik .
Dopisek póżniejszy :
inwerter solarny podobny a właściwie ten sam co - ESB-10kW-48 MPPT 10xPV Mono
różnica pomiędzy tymi inwerterami jest tylko w innej nazwie i symbolu . Ponadto polski sprzedawca zalatuje mówiąc dosadnie w huja
sprzedając inwerter o mocy 10 kW , a tak z punktu technicznego to ma tylko 5 kW . Na zapytania użytkowników tłumaczy coś dosyć mętnie ,
no ale jeszcze jak na razie nikt nie poszedł z nim na ostro w sądzie , pewnie by sprawę przegrał że wciska w sumie dobry sprzęt tyle że chinski ,
ale niestety o zawyżonych parametrach i wyższej cenie .
A naklejka że to polski wyrób i producent , to trochę niesmaczny żart z nabywców .