Tradycyjny przepis na miód pitny sycony
Trójniak lubelski (przepis oryginalny):
4,6 kg miodu (grykowego)
dodatki:
6,5 l wody
1,5 g goździków
1 porcja drożdży winiarskich (Tokaj)
3,0 g cynamonu
1,0 g imbiru
3 g fosforanu amonowego
10 ml nalewki spirytusowej na pomarańczowej skórce
Sposób przyrządzania jak wyżej; czas dojrzewania od 2 do 3 lat.
Trójniak lubelski (przepis oryginalny):
4,6 kg miodu (grykowego)
dodatki:
6,5 l wody
1,5 g goździków
1 porcja drożdży winiarskich (Tokaj)
3,0 g cynamonu
1,0 g imbiru
3 g fosforanu amonowego
10 ml nalewki spirytusowej na pomarańczowej skórce
Sposób przyrządzania jak wyżej; czas dojrzewania od 2 do 3 lat.