Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miody pitne
#6
Tradycyjny przepis na miód pitny sycony

Polski (trójniak)

woda  -  10 l
miód   -    5 l  ,  4 kg
Zawartość cukru (średnio) 32 %

Przyprawy na 15 l brzeczki :

15 g chmielu
75 g czarnych porzeczek
  2 g korzenia kozłka lek. (waleriany)

dojrzały po 2 latach
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Miody pitne - przez viking200 - 06-30-2021, 11:54 AM
Miód pszczelowolski - przez viking200 - 06-30-2021, 08:30 PM
Trójniak lubelski - przez viking200 - 06-30-2021, 08:38 PM
RE: Miody pitne - przez viking200 - 06-30-2021, 08:54 PM
Litewski (dwójniak) - przez viking200 - 06-30-2021, 09:10 PM
Polski (trójniak) - przez viking200 - 06-30-2021, 09:14 PM
Obozowy (czwórniak) - przez viking200 - 06-30-2021, 09:33 PM

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości