Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1-wsza z czesci: Dach, montaz mojej konstrukcji pod panele
Aktualizacja - dziś mamy 20/04/2026 - A 16/04.2026 miałem piękne okienko pogodowe co pozwoliło mi działać już od godziny 11:00 AM ... i  po długiej batalii ponad 11-stu godzin  solary zostały zatargane na dach i zamontowane, a na sam koniec dnia  podłączyłem je do wcześniej wykonanej instalacji DC.
Po 21:20 zakończyłem walkę schodząc z dachu, po czym bylem zadowolony bo na jednej z części mojego dachu 7 solarów.
Wyczerpany, powyginany, zmęczony poszedłem pod prysznic, po czym porozciągać się troszkę poszedłem spać, bo już na nic nie miałem chęci. 
Następnie następnego dnia już deszcz zaczął pukać w okna od bardzo wczesnych godzin rannych, nie przejmując się tym, zająłem się ostatnimi pracami tzn: musiałem podłączyć tylko uziemienie z solar paneli pod mój uziom i posprzątaniu strychu po pracach związanych z dnia poprzedniego. Po posprzątaniu zszedłem do garażu , bo tam mam swój falownik , postanowiłem podłączyć jeden gotowy string do falownika za pomocą włączenia bezpiecznika z pozycji 0 na 1 tak aby już falownik dostał pierwszy prąd od solarów. 

Jak narazie jestem na Of-gridzie już 3ci dzień, a obecne nasłonecznienie pozwala mi na podładowanie baterii i użycie pozostałego prądu z solarów do zasilenia domu.

PS: Mam nowa skrzynkę na baterie Big Grin - wstawię fotkę na dniach, jak to teraz wygląda Smile
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: 1-wsza z czesci: Dach, montaz mojej konstrukcji pod panele - przez matt - 04-20-2026, 08:26 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości