Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1-wsza z czesci: Dach, montaz mojej konstrukcji pod panele
Dzis mamy 29/08/2026, na dzien dziesiejszy mam juz dwie baterie po 15KW w orginalnych obodowach, ktore to dzialaja ( sa zarzadzane) na JK BMS 300A.
Pare dni temu 24-25 Sierpnia wzialem sie za druga czesc mojego dachu, spedzilem nie cale 2 dni ( 15 godzin), a w tym czasie zamontowalem 36 halow S do krokwi dachowych tworzac konstrukcje na szyny wraz z wycieciami pod dachowki pod ten typ montazu na ktorych to mam w planie zamontowac 9 szuk paneli slonecznych, a zdecydowalem zakupic te oto panele (Aiko Neostar 3S+ 480W N-Type ABC, Gen 3S+) gdzie wczesniej je zamontoalem na drugiej czesci mojego dachu 7 sztuk.

Niestety od 3 dni pada, leje , pada i ciezko jest mi to wszystko zakonczyc , a zostalo juz tak nie wiele a mianowicie wczoraj ( 28.08.2026 przykrecilem 6 szyn na solar panele i zaraz zaczal desz padac , wiec tego dnia na tym skonczylem moja przygode na dachu.
Ostatnim moim elementem calej tej uladanki jest tylko dostarczenie solar panelow na dach i ich montaz z podlaczeniem, poniewaz wszystkie prace konserwacyjne sa juz skonczone. Oby wykonac ostatni manewr szukam pomocnika na gora jeden dzien. To arazie tyle, zaloze przykrece, przetestuje , to sie odezwe.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: 1-wsza z czesci: Dach, montaz mojej konstrukcji pod panele - przez matt - 08-29-2026, 11:19 AM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości