Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Freelander , błędy po wymianie przegubu kulowego oraz czujników ABS
A więc , głowę jeszcze mam .  
Po wymianie prawego łożyska , po próbnej jeździe porównując wykresy kontrolne .
Funkcje pojazdu w trakcie jazdy wróciły do normy .

[Obrazek: attachment.php?aid=219]

Pozostało mi jedno , tylko na razie nie wiem jak się do tego dobrać , 
są różnice w obrotach ( prędkości ) poszczególnych kół .
Jak na razie w niczym te różnice nie kolidują żeby zaraz miała mi się choinka odpalić na konsoli . 
Możliwe że ECU do jakiegoś momentu toleruje takie wskazania pomiaru . 

[Obrazek: attachment.php?aid=220]

Na razie nie będę sobie zakrzątał tym spostrzeżeniem głowy , dla mnie na dzień dzisiejszy najważniejsze jest to że 
pozbyłem się usterek oraz światełek alarmowych z deski ( przegląd niedługo ) i nie wkurzają oczu .
A przy okazji układ ABS pracuje już normalnie i nie blokuje kół w czasie hamowania na suchej nawierzchni aż do zatrzymania pojazdu .
Chwilowo mogę uznać że temat jest zamknięty ( na razie ) . 

A zaczęło się od wymiany  przegubów kulowych i od razu choinka
 pełną gębą się rozświeciła z ABS-em na czele i odbiciem mojego nosa na przedniej szybie .
W między czasie wskutek skanowania podzespołów wyszło kilka błędów a to jakiś stycznik nie łączy jak ten pod pedałem hamulca (niby włączał się ale zaraz przerywał styk ) , ale żeby się do niego dobrać i wymienić to dosłownie żonglerka cyrkowa , 
to samo ze stycznikiem pod pedałem gazu . 
Szukając odpowiedzi , podpowiedzi , na zaistniały problem wertowałem nasze polskie fora na temat 
usterek w Land Rover Freelander , znawców kupa a ze mnie dupa , w zasadzie nikt nie potrafił dać poprawnej odpowiedzi bądź nie chciał , podsumowując jednym słowem pozostało szukanie po omacku ....

https://www.fuddymuckers.co.uk/rtfm/Free...agrams.pdf

https://caravanchronicles.com/wp-content...s-2004.pdf

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz

Nowe posty z tego działu muszą zostać zaakceptowane przez moderatora.
[-]
Szybka odpowiedź
Wiadomość
Wpisz tutaj swoją odpowiedź.

Wiadomości w tym wątku
RE: Freelander błędy po wymianie czujników ABS - przez viking200 - 04-28-2024, 09:47 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości