Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miody pitne
#3
Tradycyjny przepis na miód pitny sycony 


Trójniak lubelski (przepis oryginalny):

4,6 kg miodu (grykowego)           

dodatki:

6,5 l wody
1,5 g goździków
1 porcja drożdży winiarskich  (Tokaj)
3,0 g cynamonu
1,0 g imbiru
3 g fosforanu amonowego
10 ml nalewki spirytusowej na pomarańczowej skórce

Sposób przyrządzania jak wyżej; czas dojrzewania od 2 do 3 lat.
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
Miody pitne - przez viking200 - 06-30-2021, 11:54 AM
Miód pszczelowolski - przez viking200 - 06-30-2021, 08:30 PM
Trójniak lubelski - przez viking200 - 06-30-2021, 08:38 PM
RE: Miody pitne - przez viking200 - 06-30-2021, 08:54 PM
Litewski (dwójniak) - przez viking200 - 06-30-2021, 09:10 PM
Polski (trójniak) - przez viking200 - 06-30-2021, 09:14 PM
Obozowy (czwórniak) - przez viking200 - 06-30-2021, 09:33 PM

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości